Wednesday, January 26, 2011

Στο πρωινό του ΜΕΓΚΑ

Μολις μου λύθηκε η απορία γιατί η Ελενα Ράπτη ειναι πολιτικός.
Ο μπαμπάς της εχει σχεση με την Οντιοβίζουαλ.
H ιδια εταιρεία που μας παρότρυνε να υπογραψουμε χαρτιά οτι δεν θέλουμε ΙΚΑ. Και που μας βάζει να υπογράψουμε οτι δεν εχουμε οικονομικές αξιώσεις από επαναλήψεις.

Κι ετσι, οι πολίτες -μεταφραστες που εγαζονταν και εργάζονται εκεί αναγκάζονται πέρα από το 20% του φόρου, να πληρώνουν και 23%Φπα και ΤΕΒΕ (γύρω στα 250 τον μήνα τιμή εκκίνησης).
Με τιμή γύρω στο 0,90 το λεπτό της ταινίας, κάν'τε τις μαθημάτικές πράξεις. Πόση ώρα θέλει να γινει μια ταινία; Αν δουλεύεις χωρίς σταματημό, από το χάραμα ως το βράδυ με απέλπισία, μια μέρα. Δεκαπεντάωρο για περίπου 60 ευρώ. Μικτά.
Η ίδια Audiovisual που πληρώνει ως επίμελήτριες (2 τον αριθμό οταν ημουν εγώ εκεί) 2 κοπέλες που "ρίχνουν' τους υπότιτλους και έχουν τόσο φόρτο εργασίας που και να γραψεις
"Είστε γτπ" θα το δεις γραμμένο κάτω από το αστραφτερο χαμόγελο του Τομ Κρουζ.
Η ίδια εταιρεία που με σχόλασε οταν πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω αν θα υπήρχε πρόβλημα να γραφτώ και στο ΙΚΑ για να δουλέψω και αλλου, αφού δεν εδιναν πάνω από 5-6 ταινίες τον μήνα, μετα που στραβωσε η μια επιμελήτρια.

Ελεγα κι εγώ, ωραία γυναίκα στην πολιτική;
Μπορεί η γυναίκα να ειναι θηρίο και αξιολογη αλλα δεν βοηθάει το περιβάλλον.
Θα ήταν ωραίο όμως να δικιαολογούσε την ιδιότητά της βοηθώντας εμπράκτως, αφού μπορεί.
Να ξεκινήσει από το "σπίτι" της δηλαδή και να αφήσει τις ιδέες για "τραπεζες αίματος"(υπάρχουν).
Να κάνει κάτι ορίτζιναλ και να μην είναι το διακοσμητικό στοιχείο, κακό αντίγραφο της Βαρδινογιάννη. Εθελοντισμός και παρ'το αυγό και κούρευ'το.
Ναι, οκ, αν κάτσει να βοηθήσεις εκεί που μπορείς, δεν θα πάρεις επιχορήγηση και ίσως δεν παρεις προβολή, αλλα θα κάνεις την ζωή μιας μερίδας ανθρώπων πιο εύκολη και καλύτερη.
Αυτό δεν ειναι η δουλειά-στην θεωρεία- του πολιτικού;
Τις κουμπάρες να παίζουμε δηλαδή.
Εσύ το παιζεις πολιτικός, ο άλλος το παιζει νομιμός, εγώ το παίζω γενικώς.




No comments: