Monday, February 07, 2011

Little people #1

Ο καθένας από εμάς έχει μια Νέμεσις. Ενα είδος ανθρώπου που σιχάινεται και ειναι εκφοβιστικός/εξωργιστικός ή και φτυστός καθρέφτης μας. Δεν θα μιλήσω γι'αυτό εδώ αλλα για τους άλλους. Το είδος του ανθρώπου που σιχαινόμαστε, δεν θέλουμε ούτε να ασχοληθούμε, το ειδος του ανθρώπου που ουτε καν νιώθουμε ανώτεροι γιατί ειναι σαν να κάθεσαι δίπλα σε μια ντάνα με σκατούλες και να λες "Είμαι καλύτερος".
Σώπα ρε μεγάλε! You think?

Αυτό το είδος διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλα ειναι το ειδος που προσωπικά σε ξενερώνει και γενικώς κάνεις μεταβολή να φύγεις ακόμα και αν εισαι στην μέση μιας φρασης η οποία τους απευθυνόταν. Αφού εκείνη την ώρα το κατάλβες, τι θα κάνεις; Θα κάτσεις να τελειώσεις την φραση σου;
Εδώ θα μιλήσω για τον δικό μου είδος.Αυτό που εμένα με ενοχλεί γιατί δεν ξέρω πώς να τον αντιμετωπίσω, τουλάχιστον την περίοδο που δεν ειμαι σίγουρη ακόμα, δηλαδή τις δύο πρώτες μέρες.

Ο μυθομανής
Ο μυθόμανής δεν λέει ψεμματα για να κερδίσει κάτι συγκεκριμένο (να μπει στο βρακί ή στο πορτοφόλι σου) όπως κάνουν οι συνηθισμένοι γλοιώδεις τύποι. Λέει ψέμματα γιατί νιώθει μειονεκτικά σε σημείο να θέλει να βγει από τις σάρκες του. Τουλάχιστον εγώ ετσι το βλέπω.
Δεν άντεχει να μην είναι ο πιο πλούσιος/ ο πιο όμορφος/ η ψυχή του πάρτυ. Δεν άντεχει να μην ειναι καποιος, κάτι. Και επειδή ειναι πιο αγευστος και άχρωμός κι από το ίδιο σου το σάλιο, σκαρφίζεται διάφορα. Και τελικά καταφέρνει αυτό που ήθελε. Να ασχοληθείς μαζί του. Αν ειναι προιστάμενός σου θα σου κλεψει την ιδέα, αν ειναι γκόμενος θα σου πει οτι τα ειχε με μοντέλο πριν από σενα και αν χωρισαν ειναι γιατί εκείνη δεν ήθελε να τον κρεμάσει γιατί εχει λευχαιμία.
Ο τύπος δεν την παλεύει.
Μοντέλο, πράκτορας την Κυπ, ηθοποιός, με σοβαρή ασθένεια, η μόνη αλήθεια είναι οτι έιναι Λέων(Συνήθως).
Και πάσχει μόνο από την γαμημένη ανάγκη του Ζωδίου του, να πρωτοστατεί. Τι γίνεται όμως αν δεν το"χει"; Καλλιεργεί κάτι; Μαθαίνει να ζει πιο σεμνά; 'Οοοοοοχι.
Λέων χωρίς αρχίδια, χωρίς χαιτη, χωρίς βασίλειο, ανοιγει το στόμα του και βγαινουν κλεμμένες ιστορίες, δανεικές εκφράσεις, όλα επιτρέπονται για να κάνει εντύπωση με κάθε τρόπο.
Δεν ειναι ιδιαιτερα εξυπνος, φυσικά, αφού αργά η γρήγορα τα ψέμματά του αποκαλύπτονται. Πόσους πράκτορες της Κυπ γνωρίζετε εσείς;
Πώς γίνεται η νέα φιλέναδα σου να πεθαίνει από Καρκίνο και να μην σου το είπε;
Το ίντερνετ έφερε την χαρά στα σκελια τους και πάω στοιχημα οτι αν ειχαν τα απαίτητα εφόδια θα τον  έπαιζαν από την χαρά τους. Και μην ακούσω οτι τσουβαλιάζω, όποιος καλογαμεί δεν ασχολείται με τετοιες μαλακίες.
Ο μέσος μαλάκας μες στο ιντερνετ εγινε ψηλός γεροδεμένος και πλούσιος, πετυχημένος. Πόσο μάλλον η γλίτσα που βρήκε εύφορο εδαφος να διαβάσει ξένες ιστορίες και να το παίξει τεκνό για λίγο.
Γιατί η κατάρα του μυθομανή ειναι οτι δεν μπορεί να κατασκευάσει καλό σενάριο. Μπάζει από παντού.
Πέρα της ασχήμιας και της αταλαντοσύνης του, δεν εχει καν φαντασία.
Και γι' αυτό μας ζαλίζει τον π*υτσο.


Γιατί είναι βαρετός και το ξέρει.

2 comments:

Dimos said...

Καλημερούδια.

Τί ταχύτητα παραγωγής αναρτήσεων είναι αυτή; Δεν σε προλαβαίνω! Θα ήθελα να σχολιάζω σε όλες αλλά δεν μου βγαίνει πάντα, παρ'όλο που με διασκεδάζουν. Στην τελική, άμα το έκανα ψυχαναγκαστικά κι εξεπιτούτου θα ήταν μάλλον μαλακία, δεν νομίζεις;

Αλλά σε αυτό το post βρήκα αδελφή ψυχή. Σε καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ. Ο μυθομανής (truthος, σύμφωνα με την τριανδριώτικη slang) είναι από τα χειρότερα χαρακτηριστικά δείγματα υπανθρώπου. Αν έχεις τον χρόνο ρίξε μια ματιά σε αυτό:

http://megalesistories.blogspot.com/2010/09/truth.html

Είμαι σίγουρος ότι όχι μόνο θα σπάσεις πλάκα, αλλά και (δυστυχώς) θα συμπάσχεις μαζί μου. Τέτοιες φάσεις τυχαίνουν σε όλες... είτε ο ψευταράς είναι Λέων είτε όχι.

kstinion said...

θυμασαι σε ενα προηγουμενο ποστ που με ρωτησες αν ειμαι καμμενη;
ε ιδου η απαντηση.ειμαι παθουσα τετοιας περιπτωσης.και επειδη μπορει να μην ειμαι το πιο εξυπνο ατομο του κοσμου να μην την εχω τεραστια την πουτανια για να τα πιανω μεχρι και αφελη με εχουν πει δε ξερω τεσπα μπορω να σου διαβεβαιωσω οτι χρησιμοποιησε παρα πολλες καταστασεις και πολυ κοσμο εναγνοια του μονο και μονο για να μη χαλασει το παραμυθι του.ουτε στο λεων δε συμφωνω γιατι ενας λεων δε θα αρνειται τα παντα μεχρι να περασει η καταιγιδα.και αυτο ειναι και το ασυγχωρητο.ολα για το προσωπικο οφελος.κριμα μονο εχω να πω και μακρια απο μας.

(ρε δημο ποσες συμπτωσεις πια αγορι μου)
μπαι δε γουει με εχετε εμπνευσει και οι 2 και σκεφτομαι να ξανανοιξω το μπλογκ μου.