Saturday, February 05, 2011

Μου την δίνουν οι Βιγκαν

Υπήρξα Βετζετεριαν οσοι δεν το ξέρετε, για χρόνια, και το ιδιο και το παιδί μου. Για όσους δεν ξερετε την διαφορά, ο Βετζετεριαν (χορτοφάγος) αποφεύγει να φαει κρέας. Αυγο και τυρί τρωει, μερικές φορές και ψαρι. Μερικοί το πήγαν πιο μακρυά λέγοντας οτι και το κοτόπουλο δεν ειναι κρέας (αναστεναγμός).
ΟΙ Βιγκαν όμως ειναι αλλο πραγμα.

Και ιδού γιατί μου τη δίνουν.
1) Δεν μπορείς να τους ταίσεις. Μπορει εγω να εχω φαγόπυρο και κεχρι στο σπίτι αλλα διάθεση να το μουλιάσω και να στο πλάσω ΣΑΝ μπισκότο μαζί με φύτρα από τον κώλο της μαιμούς δεν έχω. Φαντάσου την πεθερά που εχει την υποφήφια νήφη βέγκαν για τραπέζι.
2)Βρωμάνε οι κλανίες σου. Ναι, σε σενα μιλάω. Αν μολις φας μια διαφορετική τροφή (παλι ωμή δεν το συζητω) σε πιάνει φούσκωμα και κλάνεις σαν κομπρεσέρ καταδικάζοντας σε να μασουλάς φύλλα άνηθου για το υπόλοιπο της ζωής σου, μην το βλέπεις σαν δειγμα οτι η τροφή δεν "σου πάει", αλλα οτι γαμησες το έντερό σου και γι αυτό βρωμάει σαν να σκαρφάλωσε κατι μέσα και να ψόφησε. Get a clue.
3) Είναι όλοι τους χλωμοί, υπερβολικά αδύνατοι και σεληνεμένοι. Αλλα η έπαρση έπαρση (αντε όχι όλοι, θέλει ενεργεια να θρεφεις εγωισμό)
4)Ισχυρίζονται οτι ειναι ζωοφιλοι. Τα παπουτσάκια σου μανδαμ, ειναι από κωλόχαρτο; Η τσαντούλα που βαζεις τις βιταμίνες σου μην σε παρει ο αερας, από τι ειναι; Φύλλα μπανανιάς; Χμμ..μπορεί και να ειναι οπότε άκυρο.
5) Ολα τους βρωμάνε.
6) Φτιαχνουν "γάλα" από αμυγδαλα με ζαχαρη. "Τυρί" από σογια. Ε,οχι. αν θες να τρως παρασκευάσματα -που δεν υπάρχουν στην φύση θα ήθελα να σου τονίσω- και να τα ονομάσεις γαλα και τυρί, εγώ ενισταμαι στην προσκόλησή σου στις ονομασίες. Υποκριτή. Τοφου λέγεται και καμία σχέση με τυρί, αν και νόστιμο.
7)Ντύνουν τα παιδιά τους με ρούχα που δεν εχουν δεχτει επεξεργασία και τα μαθαίνουν να αγκαλιάζουν δέντρα.
Παρ'του ενα σκυλί του παιδιού! Εκτός φοβασαι μην το καταβροχθίσει από την πείνα.
8) Σου κάνουν κύρηγμα για την ανακύκλωση. Μανταμ, στην Κινα αυτή τη στιγμή παρασκευάζονται εκατομμύρια αυτοκίνητα σε εργοστάσια που εχουν βάψει τον ουρανό με σαπίλα και εσύ νομίζεις οτι με το να πετάξω το γύαλινο μπουκαλάκι μου στον κάδο, θα αλλάξει κάτι; Θινκ, γαμώτο. Φάε μια μπριζόλα να παρει μπρος το ρημάδι.
9)Κοιτάνε αφ'υψηλού τους βετζετεριαν λες και είναι οι αδυναμοι της υπόθεσης, οι ζαβολιάριδες. Χρησιμοποιούν εκφράσεις όωπς "ο,τι εχει πρόσωπο, δεν το ακουμπάω. Καμία ζωική πρωτεινη".

Από κει καταλαβαίνεις τι σκατά πίπες παιρνουν.





Υγ (καταβάθος ειμαι κι εγω treehugger και ψιλό- βετζετεριαν από άποψη, χωρίς να επιβάλλω όμως στους άλλους τις απόψεις μου.)

8 comments:

kstinion said...

λιλι αυτοι που περιγραφεις (δε τους κατακρινω επιλογες ειναι αυτες και μερικους να μη σου πω τους παραδεχομαι για την εγκρατεια)
ειναι οι κλασσικοι ανθρωποι που κανουν κατι "διαφορετικο"για να φανουν.
δηλαδη τη διαφορετικοτητα τους (που στον καθενα μας υπαρχει ειτε το θελουμε ειτε οχι) την κανουν αυτοσκοπο.
βλεπε ομοφυλοφυλους καρικατουρες νταικς μουσικους νερνταδες γκοθαδες μεταλλαδες κοκ.
η λιστα ειναι απεραντη.
το κονσεπτ ενα.
κανω κατι διαφορετικο το διατυμπανιζω γυρω μου και αισθανομαι ανωτερος απο τους κοινους θνητους.
και βαζω και εγω το λιθαρακι μου στην γαμημενη συνηθεια να χωριζουμε οι ανθρωποι τα παντα σε κουτακια ταμπελιτσες παρακλαδια και λοιπες μαλακιες.
οκ κανε οτι θες με την παρτη σου ομως μη περιμενεις τα πληθη να εξτασιαζονται με τις επιλογες σου και μην εκπλησσεσαι οταν καποιος δε γουσταρει την ποζερια σου η ακομα και το ολο κονσεπτ αν το κανεις οντως γιατι το γουσταρεις.
δε λεω να γινουμε πανομοιοτυπα ρομποτακια.αλλα ξεζαλατε μας παιδια.
τεσπα καταλαβες.

Heliotypon said...

Κοίττα, κι εγώ νομίζω ότι γούστο τους καπέλλο τους, αν θέλουν να κάνουν τρελλά κι αν δεν τους γουστάρουμε εμείς ας μην τους κάνουμε παρέα. Σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι που δεν χωνεύουν τους απλούς vegetarians, όπως και ο καθένας που μισεί π.χ. το γιούρτι, η τα σαλιγκάρια μισεί και αυτούς που τα τρώνε. Ευτυχώς στη ζωή υπάρχουν άπειρες επιλογές για όλους μας. Ας τις κάνουμε κι ας αφήσουμε τους άλλους να κάνουν τις δικές τους, αν δεν ενοχλούν. Αν, βέβαια σου φυσάει τον καπνό στη μούρη ο άλλος αγριεύεις. Αλλά αν βγαίνει έξω να πάρει την ...καρκινοδόση του δική του επιλογή.

Lina said...

ρε συ δεν περίμενα ότι θα είχες τόσο "μένος" για το πώς τρέφεται μια ομάδα. Το μόνο που καταλαβαίνω είναι να εκνευριστείς αν πρέπει να ταίσεις, όπως είπες, κάποιους βήγκαν, ή όταν προσπαθούν να σε πείσουν ότι ε΄συ κάνεις λάθος.

Έχεις πειραματιστεί απ' όσο θυμάμαι με τη διατροφή, οπότε ξέρεις πόσο άδικο είναι να κρίνω εγώ ή ο απέναντι τι τρως ΕΣΥ.

Lili said...

Λίνα, κανένα μένος.
Παρ'το αλλιώς. Εχεις μείνει στο άλλο μπλογκ ακόμα που μιλάω "προσωπικά".

elekat said...

Εγώ πάλι δεν τους αντέχω με τίποτα τους βίγκαν και κάνοντας μιά δουλειά που έχει να κάνει με σίτιση, έχω πολλά παραδείγματα από βίγκαν που φτάνουν στα όρια της υστερίας!!!
Ας κάνουν ότι θέλουν δε λέω, αλλά αυτή η υστερία και η απαξίωση σε αυτούς που τρέφονται κανονικά με εκνευρίζει, πως να το κάνουμε.
Το θεωρώ πολύ δήθεν το όλο σκηνικό!
Εχω μιά φίλη έτσι που μου κάνει διαρκώς κήρυγμα εννοείται δεν πάω ποτέ μαζί της για φαγητό γιατί ξέρω ότι θα βριστούμε..
Eσύ τρώγε και σκατά αν σου γουστάρει κουμάντο όμως στο κοκορέτσι που τρώω εγώ, ε όχι μαντάμ!!

Lili said...

μια ενσταση μονο στο "τρεφονται κανονικά". Δεν θεωρώ οτι ισχύει κάτι τέτοιο και γι αυτό αρρωσταίνει ο κόσμος.

Δεν "πάω" το να πιστεύει κάποιος οτι κατεχει την απόλυτη αλήθεια και το δίκιο με το μέρος του, είτε πρόκειται για φύτρα, κοκορέτσι, τον Ιησού ή τον Μωχάμεντ.

elekat said...

Οταν αναφέρω 'κανονικά' εννοώ ότι πιστεύω (δική μου γνώμη πάντα, χωρίς να ισχυρίζομαι ότι πρεσβεύω την απόλυτη αλήθεια!!!) ότι ο άνθρωπος πρέπει να τρέφεται με τα πάντα που είναι βρώσιμα αλλά πάντα φυσικά με μέτρο σε κάποια!
Το να λέει κάποιος ότι πιστεύει ότι κανονική τροφή είναι να τρως τα πάντα στο μέτρο που δεν θα σε βλάψουν και πάντα σύμφωνα με τις διατροφικές σου ανάγκες (π.χ. και το κόκκινο κρέας χρειάζεται μέτρο και τα αβγά και η ζάχαρη και πολλά άλλα) δεν σημαίνει ότι πάει να το επιβάλει στους άλλους ή να κάνει τον παντογνώστη ή ότι έχει το δίκιο με το μέρος του!
Το πιστεύει και λέει τη γνώμη του!
Από κεί και πέρα ο καθένας κρατάει όποια γνώμη θέλει!
Αλίμονο αν δεν υπήρχαν διαφορετικές θεωρίες και γνώμες!

Lili said...

Τώρα εσύ φόρτωσες;
Κάκως αν ισχύει αυτό.
Το δεύτερο σκέλος της απάντησης μου δεν αναφερόταν σε σενα, αλλα στο αρχικό ποστ.


Αλλα εν πάση περιπτωση, διαφωνώ κάθετα με το πιστεύω σου. Η ζαχαρη ειναι μη δηλωμένο ναρκωτικό και αφύσικο προιον της οποίας η καλλιεργεια "βαδίζει" υποπτα και συνοδειπορικά με την εμφανιση των ψυχικών ασθενειών στην ιστορία της ανθρωπότητας.